Hjem / Blogg / Inspirasjon / Gratulerer til alle fine, smarte og sterke kvinner! I dag er vår dag til å feire oss selv.

Gratulerer til alle fine, smarte og sterke kvinner! I dag er vår dag til å feire oss selv.

Vi lever i en tid der vi er på nett 24/7. Facebook, snapchat, Instagram, blogger – i kombinasjon med de tradisjonelle mediene, har ført til at vi er oppdatert på det meste. Og derfra er veien kort til å kritisere andres liv og valg. Lager man duck-face på bilder er det feil. Er man smart OG vakker blir det også feil. Og om du er mindre pen, og gjør et morsomt poeng ut av det – er jammen det feil også.

Det er ikke alltid lett å stikke seg frem, her er noen få av de mange kvinnene vi heier på!

– Alt det jeg fryktet aller mest, gikk i oppfyllelse. Folk kalte meg feit og stygg – og jeg overlevde. Og jeg fortsetter å leve, har skuespiller Lena Dunham tidligere sagt i et intervju. 30-åringen er skaperen og stjernen i den populære HBO-serien «Girls».

Jenny Skavlan har gjort den første spådommen til skamme, og gått fra å være den «hotte jenta» i Grandiosa-reklamen, til å vise at det er mer substans i henne enn som så. Som programleder, designer, modell, skuespiller og forfatter har hun vist at hun kan stå på mange bein. Å bare bli bedømt for utseende var ikke Jenny komfortabel med. – Jeg er ikke bare hun jenta fra pizzareklamen, har hun tidligere sagt til Dagbladet.

HS_Kvinnedagen4

Det er få som har vært like hardt i mediestormen som prinsesse Märtha Louise. Engleskole, spiritualitet, spesielle evner, foredrag og bøker. Prinsessen blir kritisert uansett hva hun foretar seg.

– Jeg er veldig glad for at jeg ikke lever for et par hundre år siden. Da hadde jeg sikkert vært brent på bål. Dette med mobbing i media, denne gapestokken som finnes. Hva slags eksempler er vi for barna, som ikke respekterer det vi står for, men bare kjører i vei, har hun tidligere sagt.

HS_Kvinnedagen3

Fakta fra Statistisk Sentralbyrå:

Norske kvinner er høyere utdannet enn menn. Allikevel tjener de i snitt 165 000 kroner mindre i året.

61 prosent av norske kommunestyrerepresentanter er menn, mot 39 prosent kvinner.

Og selv om kvinner utgjør 50 prosent av den norske befolkningen, er to av tre ledere menn.

Til tross for at Norge er rangert som et av de mest likestilte landene i verden, viser det at vi også har en lang vei å gå før vi oppnår full likestilling.

Kvinnedagen handler fortsatt om valg. Om å velge våre egne liv, og bli respektert for det. Enten man er kjendis eller ei. Damene nevnt over er ikke perfekte, men de er tro mot seg selv i stormen. Vi er alle sterke kvinner – på hver vår måte. Og det bør heies frem!

Tilbake til toppen