Hjem / Blogg / Inspirasjon /
Få et sunt og velpleiet hår!

Få et sunt og velpleiet hår!

Store deler av Norge har hatt tidenes sommer, men solen gjør mer skade enn de fleste er klar over. Visste du for eksempel at håret bør pleies med UV-beskyttende produkter, på samme måte som du gjør med huden? Vi gir deg gode tips for et sunt og velpleiet hår i sommer!

Sommersolen er veldig sterk, og det er viktig å bruke produkter med UV-beskyttelse. En rekke vanlige stylingprodukter inneholder nå UV-filter for beskyttelse, og i noen hårpleieprodukter. Om ditt hår er fargebehandlet så dekk det gjerne med for eksempel en solhatt for å bevare fargen.

Sommerhår3
Bruk produkter tilpasset ditt hårs behov!

Håret og hodebunnen har forskjellig behov fra person til person, og har du for eksempel krøller så vil du trenge et annet produkt enn for en med flatt hår som ønsker volum. Men det er ikke bare det genetiske som avgjør hva slags behov du har, for i løpet av et år så kan både hodebunn og hår endre seg drastisk. I Norge har vi 4 veldig forskjellige årstider som sliter på både hodebunn og hår, men også hårbehandlinger og -produkter kan være med på å skape nye behov. Ved å få veiledning av en frisør så vil frisøren kunne hjelpe til med å avdekke behov, og samtidig gi rett anbefaling til hva du trenger.

Og visste du at du kan dekke flere behov ved å mixe sjampo og balsam fra forskjellige hårserier? Har du både tørr hodebunn, men samtidig ønsker å tilføre håret mer volum så kan du kombinere en sensitiv sjampo med en volumbalsam.

Klipp tuppene jevnlig, selv om du sparer!

Håret vil selvfølgelig ikke vokse raskere ved klipp, men ved å fjerne flisete og slitte tupper så unngår du at håret knekker. Hvor fort håret ditt slites varierer utfra hårtype, hva slags behandlinger du utsetter håret for og ikke minst også om du ofte bruker varmeverktøy. Ved å la håret gro uten å gi det en stuss kan du oppleve at det vokser sakte, for når det slitte håret «spiser seg» oppover vil det knekke og du sitter igjen med at håret ikke blir lengre.

Ta en titt på håret ditt – har hårstråene delt seg, eller du ser hvite prikker ytterst på strået? Da er det på tide med en klipp.

Sommerhår4
Hårspa hos HairShop
DU TRENGER KUR!

Sol, klor- og saltvann tørker ut og skader håret ditt, så det er viktig å gi det rikelig med fuktighet og beskyttelse. Er du mye ute i solen kan du gjerne erstatte balsamen med en hårkur, slik at solen ikke tørker ut håret ditt.

Du bør kure håret minst en gang i uken om det har gjennomgått en kjemisk behandling som farge eller striper, eller om det er langt. Dette for å gi ekstra med pleie til håret for å holde det sunt og friskt.

Har du ubehandlet eller kort hår så kan det holde med en gang i mnd. Da har håret et sunnere utgangspunkt, og det vil ikke trenge like mye pleie.

Tilbake til toppen